KRATKA POVEST O GRCKOJ PDF

August 26, 2021 0 Comments

daily weekly weekly Type and level of studies: Undergraduate academic studies. Course name: Introduction to Neo Kratka povest o Grčkoj. Beograd: Jasen. Mutavdžić, Predrag. Prokvašen vodom, uprljan glibom, noge podbio o kamenje, raskrvario na oštrome šljunku, ozario koprivama, izbo na glogovu Joe pristade, a povest će i mene sa sobom ako dopusti gospoda Joe. 2U grčkoj mitologiji div sa stotinu očiju, vječno budan. Bit će tek kratka šetnja u rane jutarnje sate.

Author: Zulukree Taukora
Country: Panama
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 10 April 2016
Pages: 48
PDF File Size: 5.81 Mb
ePub File Size: 16.64 Mb
ISBN: 631-3-55745-493-7
Downloads: 57401
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztitaur

Govorim i govorim dvojici bezjaka povie moja sestra, strgnuvi kapu s glave u nastupu iznenadnog oaja – dok ujko Pumblechook eka, kobila se sigurno vani ve razboljela, a djeak tu stoji prljav od glave do pete!

Nije mi bilo jasno, ali mu to nisam rekao.

Bar zasada bio sam spaen. Bojao sam se zaspati, sve kad bih i mogao, jer sam znao da u praskozorje treba provaliti u smonicu.

Kako to da mlade nikad nije zahvalna? On je on je pokuao da me – da me ubije. Ne plai, stari moj drue! Ma kako se djeak sigurno i udobno osjeao, mladi e se tiho unjati i dounjati k njemu i onda ga rasporiti. Kako sam ve prije bio zamijetio, ponovno neto zakrklja u robi-jaevu grlu, i on nam okrene leda.

Kad su se nai pogledi sreli, gledao sam ga rairenih oiju netremice i jedva zamjetno pomaknuo rukom i za-kimao glavom. No o provalnoj kradi dosada ni slova. Grevito sam objema rukama uhvatio nogu stola oekujui strani sud.

Carls Dikens – Velika ocekivanja

Poastivi nas s nekoliko poetnih reenica, izjavi daje, po njegovu miljenju, dananja tema bila loe izabrana, i dometnu da je to tim vie neoprostivo to ima toliko tema da se upravo samenameu. Zna to je turpija?

  ABANINDRANATH TAGORE PDF

Nikad lratka bjee veeg skviala javi se moja sestra vanim i uzbuenim glasom. U mojoj kovanici ima i za njega mjesta! Najzad me hitnu – esto sam joj posluio kao oruje, kojim je gaala branog druga – Joeu, koji me, sav sretan to me je makar i u takvim okolnostima dobio u svoje ruke, posadi u zapeak te me sigurno ogradi svojom velikom nogom.

Ja uope ne sriem odvrati Joe. Bila je to zgrada od starih opeka, turobna, s mnogo eljeznih reetaka.

Carls Dikens – Velika ocekivanja – [PDF Document]

Pvoest, mali vrae, ili u te zaklati! Sudei po sebi, rekao bih da se nakon toga zacijelo uzrujao, ako i nije prije. Ne znam kako sam to uinio, ali nisam nimalo sumnjao da sam ga neim otrovao. Pri svjetlosti bakalja vidjesmo stari crni brod gdje lei neto podalje od glibovi te obale kao ukleta Noemova barka. Protrnuh od strave kad mi se priinilo da ujem kako turpija jo uvijek kripi; no to bjee samo zvek ovje klepke.

Zakrenusmo za putokaz, a onda uzesmo pravac prema groblju. Dakako, gospodine Hubble, ili djevojice prihvati pomalo raz-draeno gospodin Wopsle ali tu nema ni jedne djevojice. Ovom je prilikom moja sestra bila vrlo ivahna i zaista uglavnom mnogo prijaznija u drutvu gospode Hubble, nego u ma kojem drugom drutvu.

Ppvest je strana kad optuuje odrasla ovjeka ili djeaka. Rijeju, bio sam prevelika kukavica da uradim to sam znao da je pravo, kao to sam bio kukavica da izbjegnem ono to sam znao da ne valja.

  EDWARD O WILSON BIOPHILIA PDF

Ta pitao me je jesam li izdajniko njukalo i dodao da bih bio bijesno tene kad bih se ovako mlad dao u hajku za njim. Sve je sjemenje zadisalo polubarunom, a taj opet sjemenjem da nisam mogao razlikovati jedno od drugoga. No nemoj, mali, zastajkivati. Narednik ponovno iskapi au na duak i kao da nije bio nesklon da okine i treu.

A sada, hajd’ u krevet! Naizgled je bila dakako mnogo starija, jer je bila djevojica, a usto lijepa i samosvjesna, a sa mnom je postupala tako prezirno kao da joj je dvadeset i jedna godina i da je kraljica.

Kada smo Joe i ja doli kui, naosmo ve postavljen stol, sveano odjevenu gospodu Joe kako sprema ruak, i vrata u proelju otkljuana to inae nisu bila da bi uzvanici mogli ui, a sve u najveem sjaju.

Ipak sam razabrao daje sva ta bjelina bila nekad bijela i izgubila prvanji sjaj i ve odavna izblijedjela i poutjela. A isto tako neoekivano banula bi i goveda preda me, zurei u mene izbuljenih oiju, frui paru na nozdrve: Nikad vie ne bih to uinila! Iz dotinih rijei Svetog pisma dale bi se izvesti mnoge moralne pouke.

Sve to sam propatio do sada, nije bilo nita prema osjeajima koji su ovladali nada mnom kad su poslije litanije moje sestre svi uutjeli i u-prli u mene poglede pune gnjeva i uasa to sam i te kako svjesno i bolno osjeao.