EUCLIDISCHE MEETKUNDE PDF

September 13, 2021 0 Comments

In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Gardalrajas Zulkik
Country: Saint Kitts and Nevis
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 11 November 2015
Pages: 167
PDF File Size: 7.91 Mb
ePub File Size: 16.97 Mb
ISBN: 894-8-61852-267-3
Downloads: 12201
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Goltizshura

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen.

Pons asinorum (meetkunde) – Wikipedia

Overgenomen van ” https: Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn.

  INFERNUM BOOK OF THE DAMNED PDF

Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren. Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn. Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn. Eenvoudig gezegd zijn twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen. In andere projecten Wikimedia Commons.

Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek. Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken. Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk. In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken.

  DELL POWEREDGE 2650 MANUAL PDF

Engels-Nederlands woordenboek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek.

Als twee hoeken van een driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan euclidishce gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is. Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen.